BT maakt entree in Frankrijk

LONDEN, 25 SEPT. British Telecom sluit een strategische alliantie met het Franse bedrijf Compagnie Generale des Eaux. Daarmee heeft de Britse telecommunicatie-gigant zijn Europese strategie rond om met zijn belangrijkste concurrenten goed op de Europese markt te kunnen concurreren.

De Franse telecom-markt gold lang als ondoordringbaar voor de Britten. De Franse regering heeft daarmee France Télecom trachten te bevoordelen dat staatseigendom is. Maar naar de mening van BT-voorzitter Ian Vallance onstaat er door de samenwerking met de Fransen een Brits Telecomconcern dat “Europees iedere concurrentie aankan.”

British Telecom zal een belang van 25 procent nemen in de samen met CGE op te richten telecom-maatschappij CEGETEL. British Telecom wordt minderheidsaandeelhouder van dit bedrijf. Het zoeken naar een opening op de gesloten Franse markt heeft BT meer dan twee jaar gekost. Met de samenwerking heeft BT zijn leidende positie op de Europese telecommarkt volgens analisten verder versterkt. (Reuter)