Bolkestein (2)

Een paar maanden geleden bleek mijn cholestorolgehalte wat aan de hoge kant voor een zogenoemde hartpatiënt. Mijn huisarts vertelde over een nieuw uitstekend Amerikaans medicijn dat veel sneller een goed resultaat opleverde dan bijvoorbeeld een min of meer zwaar dieet. En ja hoor, binnen enkele weken kon een uitstekend resultaat worden vastgesteld. De verschaffing van dit uitstekende medicijn, merk Zocor, wordt normaal door mijn verzekering vergoed.

Kortom, een uitstekend voorstel van de parlementariër Bolkestein om voor te stellen dat ook patiënten uit het ziekenfonds hiervan zonder extra kosten gebruik zouden moeten kunnen maken. Eigenlijk zouden de Kamerleden van Groen Links en de SP dit voorstel van ganser harte moeten steunen. Bolkestein heeft als volksvertegenwoordiger een prima voorstel gedaan in het belang van de volksgezondheid. Zonder daar persoonlijk aan te verdienen. Niets op tegen toch.

    • J. Sonneveld