Winstdaling bij Rood Testhouse

Chiptester Rood Testhouse, met een beursnotering in Amsterdam, heeft de winst over het eerste halfjaar van 1996 zien dalen tot 0,8 miljoen gulden. In de eerste helft van vorig jaar verdiende de onderneming nog 1,1 miljoen. Eerder dit jaar voorzag de directie nog een winstverbetering.

Nu zegt Rood Testhouse in de tweede helft van dit jaar slechts op “een geringe winst” te rekenen. Daarbij houdt de onderneming, die chips test voor onder andere giganten als Siemens, Motorola en het Taiwanese Vanguard, de nodige slagen om de arm. De chipsindustrie kampt met teleurstellende groei.

De omzet steeg wel fors, met bijna 25 procent, van 50,3 miljoen tot 62,7 miljoen gulden. Die stijging is voor een belangrijk deel het gevolg van de toegenomen materiaalwaarde van de halfgeleiders. Een betere maatstaf voor de omzet is volgens het bedrijf dan ook het bruto resultaat, dat met 10,3 procent toenam tot 23,5 miljoen.