Tilburg wil Skiramide bouwen

TILBURG, 25 SEPT. In Tilburg bestaan plannen voor de bouw van een piramide van 135 meter hoog. Hierin moeten 's werelds grootste overdekte ski-piste (108 meter), een ijs- of indoorgolfbaan, een beurshal, een hotel met driehonderd bedden en enkele restaurants komen. Met de plannen, die dezer dagen door de gemeente en de initiatiefnemers officieel worden gepresenteerd, is een investering van 370 miljoen gulden gemoeid.

Buitenlandse banken zouden serieuze belangstelling hebben het megaproject te financieren.

De Skiramide, zoals de werktitel luidt, heeft een basis van 135 bij 135 meter en zou langs de A-58 moeten verrijzen. Om te voorkomen dat het wegverkeer wordt afgeleid en om energie te besparen, is aan de rijkswegkant begroeiing met sparren of ander naaldhout voorzien. Het geheel is transparant aldus het Tilburgse architecten- en managementsbureau Bollen en projectmanagement H. van der Laan. Er komt een lift tot 108 meter hoog die naar een restaurant voert en er komen drie kunstsneeuwpistes, met een totale lengte van 1150 meter.

Op het project is vier jaar gestudeerd. In het eerste jaar zou het werk bieden aan 236 mensen. Men gaat uit van een half miljoen bezoekers per jaar. De officiële opening zou spectaculair moeten plaatsvinden tijdens de eeuwwisseling, 31 december 1999 om middernacht. (ANP)