Roda uitgeschakeld

Roda JC werd gisteren uitgeschakeld in de eerste ronde van het UEFA-Cuptoernooi. De ploeg uit Kerkrade speelde in de thuiswedstrijd met 2-2 gelijk tegen het Duitse Schalke 04. In het eerste duel verloor Roda met 3-0. Schalke kwam gisteren na een kwartier op een 1-0 voorsprong.

Verdediger Roelofsen kopte de bal te zacht terug op zijn doelman, waardoor de Duitser Max ertussen kon komen. Deze speelde de bal vervolgens naar Wagner, die scoorde. Tien minuten later trof Roda-speler Vurens met een hard schot fraai doel: 1-1.

In de tweede helft schoot Van de Luer na vijf minuten de bal uit een vrije trap op de paal. Roda kreeg nog enkele kansen, dankzij goede acties van Vurens. Uit een snelle uitval maakte de Belg Wilmots echter het tweede Schalke-doelpunt. Een kwartier voor het einde schoot Sibon de bal via een Duits been in het doel: 2-2.

    • Guus van Holland