NBM Amstelland wil stadgenoot inlijven

Bouwconcern NBM Amstelland uit Den Haag wil stadgenoot HABO Grond-, Weg- en Waterbouw inlijven. Dit bedrijf, nu nog onderdeel van HABO, is actief in aanleg en onderhoud van trambanen, wegenbouw en het leggen van buizen en kabels. De omzet is 35 miljoen gulden per jaar. Er werken ongeveer 125 mensen, die allen kunnen overgaan naar NBM Amstelland Infrastructuur en Milieu.

Deze maatschappij boekte vorig jaar met 1760 werknemers een omzet van 570 miljoen gulden. Volgens een woordvoerder van NBM-Amstelland is het HABO-onderdeel winstgevend. Over de koopprijs doet het concern geen mededelingen.

De overname beïnvloedt de winstverwachting voor 1996 van NBM-Amstelland niet. Het concern voorspelde eerder deze maand een groei van de winst per aandeel van zeker 15 procent bij een omzet van 3,5 miljard gulden. In de eerste helft van dit jaar verdubbelde de winst ten opzichte van dezelfde periode van 1995 ruimschoots tot 33,6 miljoen.