J. Bernlef gastschrijver in Groningen

GRONINGEN, 25 SEPT. J. Bernlef is dit jaar gastschrijver aan de Rijksuniversiteit Groningen. J. Bernlef, pseudoniem van Hendrik Jan Marsman, is in het door Onderwijs, Kunst en Wetenschap en de K.L. Poll Stichting georganiserde gastschrijverschap de elfde auteur na onder anderen Jean Pierre Rawie, Gerrit Krol en Nelleke Noordervliet. Bernlef zal hoor- en werkcolleges geven en in werkgroepen het taalgebruik van dichters behandelen.

Daartoe zal hij samen met studenten de gedichten van Nobelprijs-winnaar Seamus Heany vertalen. Op 24 en 31 oktober geeft de schrijver twee openbare lezingen.

Bernlef (1937) schrijft gedichten, verhalen en romans. Voor zijn poëzie kreeg hij in 1994 de P.C. Hooftprijs. Tien jaar daarvoor ontving hij de Constantijn Huygensprijs.