Easdaq volgende week van start

ROTTERDAM, 25 SEPT. De Europese elektronische aandelenbeurs Easdaq gaat aanstaande maandag definitief van start. De Belgische minister van Financiën Philippe Maystadt heeft gisteravond zijn goedkeuring gegeven aan de reglementen van de nieuwe beurs. Dat heeft een woordvoerder van Easdaq vanmorgen desgevraagd meegedeeld.

Tot op heden hebben vier ondernemingen aangekondigd een notering op de Easdaq te ambiëren. Dat zijn drie Belgische bedrijven: Innogenetics (biotechnologie), Artex (een grafische onderneming), beide uit Gent, en het in Leuven gevestigde bedrijf Iris. Deze bedrijven zijn op het moment nog op geen enkele beurs genoteerd. Voorts wil ook DynaMotive, een Canadees technologiebedrijf, zijn aandelen op de Europese schermenbeurs laten verhandelen. DynaMotive staat reeds genoteerd op de Nasdaq, de Amerikaanse zusterorganisatie van Easdaq.

Easdaq wil zich vooral richten op jonge snelgroeiende bedrijven. Volgens een woordvoerder bestaat ook vanuit Nederland interesse voor een notering op Easdaq, maar hij wil niet zeggen om welke bedrijven het gaat.

Gisteren verklaarde een woordvoerder van Easdaq tegenover het persbureau ANP “dat de minister nog geen tijd gevonden heeft om zijn handtekening te zetten onder de beursreglementen”. Hij sprak de verwachting uit dat de schermenbeurs pas medio oktober van start zou gaan. Vanmorgen verklaarde een woordvoerder van Easdaq echter dat dit bericht op een misverstand berust. Met de handtekening van de Belgische minister van Financiën, die gisteravond werd gezet, is volgens de woordvoerder het laatste obstakel voor de start van de nieuwe beurs uit de weg geruimd.