Schaatswedstrijd in Hamar afgelast

HAMAR, 24 SEPT. De schaatswedstrijden om de wereldbeker in Hamar, gepland in december, gaan niet door. De Noorse schaatsbond heeft onvoldoende geld om het Vikingskipet te huren. De bond heeeft nu voorgesteld de wereldbeker te verplaatsen naar de buitenbaan in Geithus, ongeveer zestien kilometer van Oslo. De internationale schaatsunie (ISU) geeft binnen tien dagen uitsluitsel over het voorstel.

Volgens een woordvoerder van de Noorse bond zijn de problemen met het Vikingskipet van principiële aard. “We hebben nu slechts van 10 december tot en met 1 februari beschikking over ijs. De hal wordt te veel gebruikt voor andere activiteiten. Daarnaast is een huur van 300.000 Noorse kronen (ruim 75.000 gulden) veel te hoog. Wij begrijpen niet dat een schaatswedstrijd zoveel moet kosten.” De wereldkampioenschappen sprint staan op 1 en 2 februari ook in Hamar op de kalender. Deze wedstrijden gaan wel door.