Samper wil 'alliantie' tegen drugshandel

NEW YORK, 24 SEPT. De Colombiaanse president, Ernesto Samper, in wiens privé-vliegtuig zaterdag 3,7 kilo heroïne werd aangetroffen, heeft er gisteren bij de Verenigde Naties op aangedrongen een “grote alliantie” te vormen om de internationale drugshandel te bestrijden.

Samper deed dit voorstel gisteren in een toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN in New York. “Colombia wil deel uitmaken van de oplossing”, zei Samper. “We willen niet als demon afgeschilderd blijven terwijl we, in feite, allemaal slachtoffers zijn.” “Wij zijn de natie geweest die het meest heeft geleden, het meest heeft geïnvesteerd en de hoogste economische en sociale prijs heeft betaald in deze oorlog tegen criminele drugsorganisaties”, aldus de Colombiaanse president. Hij verklaarde de drugsvangst in zijn eigen vliegtuig als een mislukt complot om de Colombiaanse regering te ondermijnen. (Reuter)