Raad voor Cultuur vindt Nuis' nota onduidelijk

DEN HAAG, 24 SEPT. De Raad voor Cultuur is bezorgd dat staatssecretaris Nuis (OCW) in zijn vorige week gepubliceerde Cultuurnota over de toekenning van subsidies nauwelijks aangeeft waarom hij in een aantal gevallen afwijkt van de raadsadviezen. Dit schrijft de Raad in een brief aan de bewindsman.

Bij de presentatie van de nota zei Nuis dat hij de adviezen van de Raad in de meeste gevallen trouw heeft gevolgd. Afwijkingen, zoals de handhaving van een groot deel van de subsidie voor de Haagse toneelgroep De Appel is echter niet schriftelijk gemotiveerd. Verder wordt niet ingegaan op adviezen van de Raad om de cultuurbegroting niet met 32 miljoen per jaar te verhogen, zoals Nuis wil, maar met 58 miljoen en een fonds voor cultuureducatie in te stellen.