Palm en Interbrew beëindigen ruzie

De Belgische brouwer Palm en Interbrew Nederland (Oranjeboom, Dommelsch) praten weer over de distributie van Palm-bieren via de horecakanalen van Oranjeboom. Eerder dit jaar kwamen de twee brouwers hierover met elkaar flink in aanvaring.

Oranjeboom bracht begin dit jaar het amberbier Lieve op de markt. Palm protesteerde daartegen omdat hij met Oranjeboom een contract had om via de Oranjeboom-verkooppunten al een dergelijk soort speciaalbier te verkopen. Oranjeboom was echter begin 1996 door het Belgische Interbrew overgenomen en die zei ervan uit te gaan dat de overeenkomst tot september 1995 liep.

Het liep hoog op. In mei troffen de kemphanen elkaar voor de rechter. Interbrew eiste toen dat Palm zou stoppen met het geven van “misleidende informatie” aan de horeca over de verkoop van amberbier.