Overleg tussen Akzo en bonden geschorst

Het overleg tussen vakbonden en de directie van het chemie-concern Akzo Nobel over de voorgenomen overplaatsing van de vestiging in Ede naar Polen, is in de nacht van maandag op dinsdag geschorst. Beide partijen praten volgende week maandag verder, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Bij Akzo Ede wordt textiele viscose gemaakt, de grondstof voor voeringen in kleding. De directie wil het bedrijf verhuizen naar Polen. Daardoor zouden 600 banen verdwijnen. De directie gaf voor het overleg te kennen niet te willen praten over de verplaatsing van het bedrijf. Wel wilde ze met de bonden overleg over een sociaal plan. De bonden weigeren dat. Ze willen weten wat er nog te doen is aan de overplaatsing. Ze hebben stakingen aangekondigd als het bedrijf voet bij stuk houdt.

Akzo Nobel wilde dinsdagochtend niets zeggen over het verloop van het overleg. Een woordvoerder wilde alleen kwijt dat beide partijen “een fundamentele discussie” hebben gevoerd.