Optiebeurs: handelaren opties Bols niet schuldig

AMSTERDAM, 24 SEPT. Terwijl het Openbaar Ministerie nog steeds drie optiehandelaren verdenkt van misbruik van voorwetenschap bij de handel in aandelen BolsWessanen, heeft het tuchtcollege van de Amsterdamse optiebeurs het drietal al niet schuldig verklaard aan deze vorm van beursfraude.

De optiebeurs en de advocaten van de verdachte handelaren hebben vanmorgen bevestigd dat het interne tuchtcollege van de optiebeurs daarover rond de jaarwisseling een uitspraak heeft gedaan.

Het vorig jaar begonnen onderzoek van Justitie naar de handel in aandelen van het voeding- en drankenconcern BolsWessanen is uitgegroeid tot een van de meest omvangrijke en geruchtmakende voorkennis-affaires ooit. Vijf verdachten zijn inmiddels gearresteerd, onder wie een directeur van BolsWessanen.

De optiebeurs is daarbij onlangs in beeld gekomen met de huiszoeking bij drie optiehandelaren op hun huisadressen. De handelaren verklaren dat zij onschuldig zijn en voelen zich gesteund door de uitspraak van het tuchtcollege.