Nieuwe vestigingen Trendhopper in Benelux

Trendhopper International BV in Leusden opent de komende maanden tien nieuwe vestigingen in de Benelux. In Nederland komen de nieuwe winkels voor meeneemmeubelen en woonaccessoires in Leeuwarden, Strijen en Hilversum. Volgend jaar komen er nog vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Dat heeft het bedrijf, een franchiseorganisatie, dinsdag meegedeeld. In Nederland zal het bedrijf na de uitbreiding 45 winkels tellen. Voor verdere expansie richt Trendhopper zich dan vooral op het buitenland; België, Luzemburg en het Duitse Ruhrgebied.

Trendhopper verwacht dit jaar een omzet tot 200 miljoen gulden. Voor 1997 denkt het bedrijf in zestig winkels in de Benelux een omzet van 250 miljoen gulden te realiseren. Door de uitbreiding stijgt de werkgelegenheid in een jaar met 250 banen tot 1000 (deeltijd)werkers. In België komen de nieuwe vestigingen in Brugge, Quaregnon (Mons), Houthulst en St. Vith en later in Brussel, Namen, Luik, Gent en Kortrijk. Ook in in de stasd Luxemburg komt een winkel.