Groenwoudt koopt Belgische Ici Paris

RENSWOUDE, 24 SEPT.De Groenwoudt Groep uit Renswoude gaat de Belgische keten van parfumeriezaken Ici Paris XL overnemen. Het familiebedrijf dat onder meer de Kruidvat-drogisterijen in eigendom heeft, wil de winkelformule van Ici Paris ook in Nederland gaan toepassen.

Tegelijkertijd neemt Groenwoudt de 13 drogisterijen van de Wouters de Vries uit Brabant over. De werkgelegenheid blijft behouden.

Niet bekend

Van concurrentie met de ruim 450 Kruidvat-winkels zal volgens Groenwoudt-directeur drogisterijen en parfumerieën D. Siebrand nauwelijks sprake zijn. “Het gaat duidelijk om een aanverwante branche. De assortimenten van Kruidvat en Ici Paris hebben hoogstens een overlap van vijf tot tien procent.” Siebrand ziet voor de parfumerieketen ook mogelijkheden voor uitbreiding in België en expansie naar Frankrijk.

De eerste Nederlandse vestigingen van Ici Paris komen in Brabant, waar een deel van de drogisterijen van Wouters de Vries wordt omgebouwd tot parfurmerie-speciaalzaken.

De overige filialen gaan verder als Kruidvat-vestigingen. Groenwoudt noemt de overname van Wouters de Vries met name interessant wegens “de lokale dominantie”. Alle 13 vestigingen liggen in Brabant, waarvan zes in Breda.

Groenwoudt kwam eerder dit jaar al in het nieuws met de voorgenomen overname van de supermarktketen Nieuwe Weme, met 38 vestigingen in het noorden en oosten van het land.

De onderhandelingen over die overname zijn volgens Siebrand vrijwel afgerond. De Groenwoudt Groep exploiteert onder meer al 68 supermarkten onder de naam Willem Groenwoudt.