Geen boksduel Smulders

ROTTERDAM, 24 SEPT. Het boksduel om de Europese titel in het halfzwaargewicht tussen Eddy Smulders en zijn Britse uitdager Crawford Ashley gaat niet door. De 33-jarige kampioen heeft zich gisteren ziek afgemeld bij zijn promotor A. Veerman. Het gevecht was gepland tijdens de Memorial Bep van Klaveren, 30 september in Rotterdam.

Smulders verbleef vorige week voor een trainingskamp in Londen. Afgelopen weekeinde keerde hij met keel- en hoofdpijn vervroegd terug naar zijn woonplaats Geldrop. Zijn arts schreef Smulders medicijnen voor en verbood hem de komende vier weken te boksen.

Het is nog onduidelijk hoe de Europese boksunie (EBU) op de afmelding van Smulders zal reageren. Normaal gesproken behoudt een kampioen die zich om medische redenen terugtrekt, het recht op de titel. Maar de EBU had 30 september als uiterste datum gesteld voor de verplichte verdediging van de Europese kampioensgordel in het halfzwaargewicht. Als de Europese boksunie de titel vacant stelt, krijgt Smulders wel het recht de nieuwe kampioen als eerste uit te dagen. (ANP)