Eigen steden en dorpen

Tijdens de Olympische Spelen van Atlanta is er (terecht) geklaagd en gemopperd over de Amerikaanse media die bijna uitsluitend aandacht besteedden aan de Amerikaanse atleten.

In de krant van maandag 16 september lees ik met gepaste voldoening dat in de wedstrijd die het Comité Européen de l'Entente Florale jaarlijks organiseert, Velp zich dit jaar het op één na mooiste dorp van Europa mag noemen en dat Breda derde werd bij de steden.

Ik was nogal nieuwsgierig te weten wel dorp in Europa zich wèl het mooiste mocht noemen en welke steden tot nummer een en twee werden uitgeroepen. Ik heb alle pagina's van mijn kwaliteitskrant nageslagen maar niets meer over dit onderwerp gevonden. Heb ik het desbetreffende artikel toch over het hoofd gezien? Dan graag hoor ik van u waar ik het kan vinden. Of zou het kunnen zijn dat ook uw krant uitsluitend aandacht besteedt aan de eigen steden en dorpen... Op zijn Amerikaan dus?

    • B.L. Libgott