Demonstratie tegen Koppelingswet

Foto: DEN HAAG - Tien leden van het Landelijk Initiatief tegen de Koppelingswet hebben vannacht op het trottoir van de Tweede Kamer een nachtwake gehouden als protest tegen deze wet. Volgens de demonstranten zullen de meeste illegalen als gevolg van deze wet in grote armoede moeten leven en problemen met hun gezondheid krijgen.

Zij zullen, anders dan beoogd, niet terugkeren naar het land van herkomst omdat de omstandigheden daar nog slechter zijn, zo menen de demonstranten. Een van de nachtwakers is Jose Maria Paola die hulp verleent aan illegalen in de Rotterdamse Pauluskerk. “De vraag om hulp zal enorm toenemen en we hebben nu al te weinig geld.” De demonstranten hebben vanmiddag een petitie aangeboden aan de Kamer, waarin wordt gepleit voor een ombudsman voor illegalen. De wet wordt morgen en donderdag in de Tweede Kamer behandeld. (Foto Roel Rozenburg)