Bolkestein

DE VOLKSKRANT

De liberale voorman zag gisteravond nog altijd geen reden om zijn werkvakantie op Cyprus te onderbreken teneinde de kiezers, zijn achterban en de collega-Kamerleden opheldering te verschaffen over de beschuldigingen die het tv-programma Netwerk in zijn richting heeft gedaan.

Alleen dat al is teleurstellend. Natuurlijk hoeven politici niet op afroep over ieder wiswasje tekst en uitleg te geven, maar als het halve land met vragen zit, mag van een vooraanstand politicus een minder hautaine houding worden verwacht.[...]

Er bestaat ook nog zoiets als persoonlijke geloofwaardigheid. Een fractievoorzitter die zich als boodschappenjongen laat gebruiken, zet die geloofwaardigheid op het spel. Bolkestein ziet dat ongetwijfeld anders. Wij wachten zijn terugkeer uit Cyprus dan ook gespannen af.