Bankiers ING boos om reiskostenvergoeding

De werknemers van de ING Groep zijn boos over de aangekondigde nieuwe regeling voor de vergoeding van hun reiskosten. ING zegt het gebruik van het openbaar vervoer te willen bevorderen en heeft een grootverbruikerscontract afgesloten met de spoorwegen. Gevolg is dat de automobilisten onder de bankmedewerkers er soms honderden guldens netto per maand op achteruit gaan.

De maatregelen hebben vooral gevolgen voor de 20.000 werknemers van de banken van ING (ING Bank, Postbank); bij de verzekeringskant van ING is een groot deel van de plannen enkele jaren geleden al doorgevoerd.

De bankmedewerkers kennen nu nog een riante regeling. Vanaf 1 november krijgt een automobilist echter nog maar maximaal 281 gulden per maand om de reiskosten van huis naar kantoor van te betalen. Mede door allerlei reorganisaties, werken sommigen op grote afstand van hun werk, soms meer dan 100 kilometer.