Zweden en Frankrijk plaatsen zich voor Davis-Cupfinale

Zweden en Frankrijk hebben zich gisteren geplaatst voor de Davis-Cupfinale. Frankrijk won in Nantes met 3-2 van Italië. Na een 2-0 achterstand op vrijdag wonnen de Fransen de drie resterende partijen. Pioline zorgde voor 2-2 door in vier sets van Furlan te winnen. Boetsch won de slotpartij in drie sets van Gaudenzi.

Zweden behaalde in Praag een 4-1 overwinning op Tsjechië. Enqvist en Edberg wonnen de laatste twee enkelspelen. Aangezien Zweden de eindstrijd mag organiseren, kan Edberg over ruim twee maanden voor eigen publiek afscheid nemen van het internationale toptennis. Zweden kan in Stockholm of Gothenburg voor de zesde maal de Davis Cup in de wacht slepen.

De Oostenrijkse tennisploeg heeft zich teruggetrokken voor de derde en laatste dag van het promotie-degradatieduel met Brazilië. De Oostenrijkse kopman Muster stapte zaterdag in de vijfde set van het dubbelspel van de baan. Muster weigerde verder te spelen uit protest tegen het onsportieve gedrag van de toeschouwers in Sao Paulo. De Oostenrijkers eisten gisteren tevergeefs de garantie dat het publiek zich beter zou gedragen.

Muster: “Ik ben nog nooit zo geprovoceerd als hier. Ze hebben naar me gespuugd, ze hebben me diep beledigd. Op de tribune zat iemand die me voortdurend met een spiegeltje verblindde. En er zaten bewust gaten in de baan.”

    • Remmelt Otten