THE ECONOMIST

Het weekblad The Economist geeft in een 26 pagina's tellende bijlage een uitgebreid overzicht van de politieke, economische en maatschappelijk stand van zaken in Groot-Brittannië. De redactie komt tot de conclusie dat Labour onder leiding van Tony Blair steeds meer op de Conservatieven begint te lijken.

De Tories hebben hun geloofwaardigheid zo langzamerhand verloren, bij gebrek aan goede ideeën en een goede leider. Major heeft afgedaan, maar Blair heeft nog niet het voordeel van de twijfel. En daarom komt de redactie met een eigen politiek en maatschappelijk programma voor de verkiezingen van volgend voorjaar. Uiteindelijk wil de redactie op dit moment nog niet kiezen tussen de Tories en Labour. “Op wie we gaan stemmen? Daar zitten we nog steeds over na te denken, maar we zullen dat u zeker bijtijds laten weten.”