KALFSSCHNITZELS GEVULD MET TAPENADE

Een hoofdgerecht voor vier personen:

4 kalfsschnitzels van 150 gram

4 vleestomaten

2 uien

2 takjes rozemarijn

olijfolie

Voor de tapenade:

300 gram groene olijven zonder pit

50 gram kappertjes

2 tenen knoflook

8 ansjovisfilets

olijfolie

Hak met behulp van een keukenmachine of hakmes de olijven, knoflook en ansjovis fijn en meng er zoveel olijfolie door dat er een zalfachtige pasta ontstaat. Roer de kappertjes erdoor.

Smeer de schnitzels tot ongeveer een centimeter van de rand in met een dun laagje tapenade. Rol de schnitzels op en steek ze vast met een cocktailprikker of bind er een katoenen draad om. Bak de schnitzels ongeveer vijftien minuten in olijfolie, op een niet te hoog vuur, rondom lichtbruin.

Fruit intussen de gepelde en gesnipperde uien in een andere pan eveneens in een beetje olijfolie zacht en glazig. Doe er de in stukken gesneden ontvelde tomaten bij en de rozemarijn.

Laat dit mengsel een minuut of tien zachtjes stoven.

Leg de gare schnitzels in de tomatensaus.