Gullit: 'Wij zijn geen titelkandidaat'

ROTTERDAM, 23 SEPT. Chelsea heeft onder het coachschap van Ruud Gullit de eerste nederlaag geleden. De Londense club werd met liefst 5-1 verslagen door koploper Liverpool. “Misschien”, sprak Gullit na afloop, “komt dit verlies wel op het goede moment. Veel mensen, ook spelers, dachten dat wij kandidaat waren voor de titel. Maar ik denk dat we voorlopig kandidaat voor geen enkele prijs zijn.”

Liverpool drukte op het volle Anfield Chelsea met de neus op de feiten. Gullit had zijn verdedigers de opdracht gegeven op één lijn te spelen en dat pakte niet goed uit. Fouten werden meteen afgestraft. Bij Liverpool blonk de van Dortmund overgenomen Patrick Berger uit. De Tsjech maakte twee doelpunten en kreeg een applauswissel. Daarmee kwam Berger op zes treffers te staan in één week tijd. Hij scoorde eerder als invaller tegen Leicester City en als speler van Tsjechië tegen Malta. Pas bij 5-0 maakte Chelsea via een strafschop van Leboeuf tegen.

Liverpool wordt in de stand op twee punten gevolgd door Newcastle United dat met 1-0 bij Leeds United won. Arsenal is derde met drie punten achterstand. De ploeg van de nieuwe Franse coach Wenger won met 2-0 bij Middlesbrough. Dennis Bergkamp ontbrak nog steeds door een blessure. Ian Wright maakte zijn zesde doelpunt van het seizoen en is samen met Ravanelli topscorer. De Italiaan raakte deze keer slechts twee keer paal en lat.

Manchester United speelde 0-0 bij Aston Villa. Bij de titelhouder stond de Nederlander Raimond van der Gouw in het doel omdat Peter Schmeichel zich ziek had afgemeld. Daarmee ging een wens van de voormalig keeper van Vitesse in vervulling. Van der Gouw kreeg niet veel te doen, maar maakte een zekere indruk. Jordi Cruijff was dichtbij een doelpunt met een kopbal. United raakte ook nog een keer de paal en de lat.