Elf doden in het verkeer dit weekeinde

ROTTERDAM, 23 SEPT. Bij verkeersongelukken kwamen afgelopen weekeinde aan zeker elf mensen om het leven. Een 47-jarige man en zijn 10-jarige zoon uit het Groningse Adorp verongelukten toen hun auto zaterdagochtend op een overweg in botsing kwam met een trein. De jongen was op slag dood, zijn vader overleed een dag later in het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde voor de ogen van het jeugdelftal van de Voetbalvereniging Adorp dat op weg was naar Roden voor een wedstrijd. De vader zou door de opkomende zon zijn verblind. Een derde inzittende, een tienjarige jongen, ligt met een zware hersenschudding en beenletsel in het ziekenhuis.

Een 20-jarige vrouw verloor zondagavond het leven op de A10, de ringweg rond Amsterdam. Zij zat in een auto waarvan de bestuurder de macht over het stuur verloor en in de middenberm tot stilstand kwam. De vrouw werd uit de auto geslingerd en overleed op weg naar het ziekenhuis. Ook een 76-jarige vrouw uit Hengelo kwam op die manier om het leven. In Amsterdam verongelukte een voetganger toen hij bij het oversteken van de Piet Heinkade werd overreden door een auto.

Vrijdagavond overleed een 15-jarige fietser uit Dordrecht toen hij werd aangereden door een auto. In Kampen verongelukten twee mannen van 20 en 25 jaar en in Geleen een 57-jarige man uit Einighausen, hun auto reed tegen een boom aan. Een 23-jarige inwoner van het Friese Oldeboorn kwam om toen hij de macht over het stuur verloor. In Hardenberg verongelukte automobilist toen hij door onbekende oorzaak in een sloot belandde. Op de A4 bij Leiderdorp en op de A16 voor de Drechttunnel stonden vanmorgen lange files door auto's die op elkaar waren gebotst. De bestuurders van de betrokken auto's raakten licht gewond. (ANP)