Drugsvangst in vliegtuig president Colombia

BOGOTA, 23 SEPT. Elf bemanningsleden van een vliegtuig waarmee de Colombiaanse president Samper zaterdag naar de Verenigde Staten zou vliegen, zijn gearresteerd in verband met de vondst van ruim 3,7 kilo heroïne aan boord van het toestel. De politie was vrijdag geattendeerd op de drugs door een telefoontje van een anonieme tipgever.

Volgens de Colombiaanse minister van Justitie, Carlos Medellin, hebben tegenstanders van Samper de drugs in het vliegtuig verstopt om zijn imago te schaden. “Het staat buiten kijf dat iemand modder tracht te gooien naar de president”, aldus Medellin. Samper is deze mening ook toegedaan. “Het schaadt iedereen... maar een groter kwaad is voorkomen”, zei hij. De president doelde daarmee op het schandaal dat zou zijn ontketend als de heroïne was gevonden bij zijn aankomst in de Verenigde Staten.

Ironisch is dat Samper op het punt stond te vertrekken naar het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York, waar hij de Algemene Vergadering zou toespreken over de strijd tegen de drugshandel. (AP, Reuter)