De Boer neemt schuld op zich voor gelijkspel

De Graafschap heeft gistermiddag voor het eerst in de geschiedenis van de club een punt behaald in een uitwedstrijd tegen Ajax. Aanvankelijk leek Ajax aan de vooravond van het Champions League-duel met Grasshopper Club op een ruime zege af te stevenen, maar vele kansen bleven onbenut.

Net als in de wedstrijd tegen PSV, die De Graafschap vorige week in Doetinchem won, speelde doelman Ron Olyslager daarbij een belangrijke rol. Pas in de 57ste minuut kwam Ajax op voorsprong, door een doelpunt van Jari Litmanen. Na een voorzet van Marc Overmars schoot de Fin de bal hard in het doel.

Ajax-spits Ronald de Boer nam na de wedstrijd deemoedig de schuld op zich van het verlies van twee kostbare punten. Bij een 1-0 voorsprong miste hij, oog in oog met doelman Olyslager, twee fraaie scoringskansen. Ook in vorige competitiewedstrijden verzuimde De Boer dergelijke kansen te benutten. “Ik had topscorer in de PTT-Telecompetitie kunnen zijn”, realiseerde De Boer zich na afloop. Ten slotte miste hij in de 82ste minuut de bal die Robert Fuchs met een hoekschop voor het doel bracht. Verdediger Erik Redeker, de speler die op dat moment door De Boer werd gedekt, kopte de verdiende gelijkmaker in.

Aanvaller Ali Ibrahim van De Graafschap zorgde voor de mooiste actie in de wedstrijd. Nadat Frank de Boer de bal de bal vlak na rust na een schot van Eric Viscaal op de lijn had gekeerd, dook Ibrahim naar de bal om die vervolgens met zijn hak tegen de lat te schieten. In het water heeft hij daar regelmatig op geoefend, zo bekende de Ghanese speler na afloop.