A & P trekt partij limonadesiroop terug

A & P supermarkten heeft een partij limonadesiroop van het eigen huismerk teruggetrokken uit de verkoop. Het gaat om 0,75 literblikken limonadesiroop van grenadine en cassis. Door een produktiefout zit er een klein gaatje in de blikken. Daardoor bestaat de kans dat de inhoud bederft.

Ook kunnen blikken gaan lekken en scheuren. A & P raadt consumenten die al een blik gekocht hebben aan de inhoud weg te gooien. Klanten kunnen de lege blikken inleveren bij de A & P winkel. Ze krijgen het aankoopbedrag vergoed.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn er geen concrete aanwijzingen dat consumptie van de siroop gevaar oplevert voor de gezondheid, maar geheel uitgesloten is dat niet. Het gisten op zich is onschadelijk, maar de schimmels kunnen mogelijk wèl gevaarlijk zijn, aldus de woordvoerder.

Hij wijst erop dat die schimmels wel duidelijk zichtbaar zijn voor de consument. Hoeveel blikken met de produktiefout A & P heeft verkocht, kon de woordvoerder niet zeggen, maar het zijn er in ieder geval duizenden.