OVERDOSIS

Anne Beverley is dood. De 58-jarige vrouw uit het Engelse dorpje Swadlincote, Derbyshire knipte eind vorige week haar creditcards door en borg haar kleren netjes opgevouwen in een paar zakken. Vervolgens heeft ze zichzelf een overdosis heroïne toegediend. De politie werd ingelicht door verontruste vrienden, die brieven hadden gekregen dat Beverley een eind aan haar leven wilde maken.

Anne Beverley was de moeder van Sid Vicious. De voormalige Sex Pistols-bassist overleed in 1979 in New York aan een overdosis heroïne. Vicious, verdacht van de moord op zijn vriendin Nancy Spungen, was toen, net min of meer afgekickt, op borgtocht vrij uit de gevangenis. Zijn vrienden hadden een feestje georganiseerd en Vicious kreeg een portie heroïne om zijn vrijheid te vieren. Het was de fatale dosis. Zijn moeder Anne Beverley had de drugs gekocht.

Beverley, zelf een geregistreerd verslaafde die haar doses op recept kreeg, had zich onlangs nog uitgesproken tegen de reünie van de Sex Pistols. Ze noemde de Filthy Lucre Tour 'zielig en triest' en zei dat haar zoon zich zou omdraaien in zijn graf.