MAFIA

Prinses Stephanie van Monaco kan heel goed zonder haar man, Daniel Ducruet, nadat hij een paar weken geleden op een zonnig terras in Cap de Villefranche was gefotografeerd bij het verrichten van seksuele handelingen met Fili Houteman, ex-Miss Topless Belgium en nu stripteaseuse.

Ducruet stemt in met de scheiding, die voorziet in een maandelijkse toelage van 15.000 Franse francs van Stephanie aan hem en een gunstige bezoekregeling aan hun twee kinderen. Wel wil Ducruet, voormalig visverkoper en lijfwacht van Stephanie, laten onderzoeken of er bij zijn ontmoeting met Houteman sprake was van een val. “Het was zeker niet mijn cliënt die de fotografen erbij heeft geroepen”, zei Ducruets advocaat Guillaume Carré. Het Franse weekblad L'Evénement du Jeudi suggereerde dat Ducruet waarschijnlijk in de val is gelokt door de Italiaanse mafia, die zijn belangen in het prinsdom Monaco zag bedreigd door Ducruets zakelijke activiteiten.