Italië en Zweden op weg naar finale

PRAAG/NANTES, 21 SEPT. Zweden en Italië hebben gisteren een forse stap gezet op weg naar de finale van het toernooi om de Davis Cup. Beide landen namen in de halve finales, bij respectievelijk Tsjechië en Frankrijk, een voorsprong van 2-0.

In Praag begon Thomas Enqvist sterk door Petr Korda in drie sets te verslaan: 6-4, 6-3, 7-6. Veteraan Stefan Edberg, die zijn 68ste Davis Cup-wedstrijd speelde, had iets meer moeite met Daniel Vacek. Hij verspeelde een set, maar daar bleef het bij: 7-6, 7-5, 4-6, 6-3.

Edberg was opgelucht over het resultaat. Hij had de afgelopen dagen last gehad van zijn achillespees. “Ik wist vooraf niet hoe het zou gaan, maar mijn spel liep behoorlijk goed.” Als Zweden zich voor de eindstrijd, in december, plaatst, betekent dat tevens het officiële afscheid van Edberg van het wedstrijdtennis.

Thuisploeg Frankrijk stelde in Nantes teleur tegen Italië. Cedric Pioline en Arnaud Boetsch verloren in vier sets van respectievelijk Andrea Gaudenzi en Renzo Furlan. Pioline, nummer zeventien van de wereld, begon goed, maar stortte daarna ineen: 7-5,1-6, 6-7, 3-6. Boetsch won alleen de tweede set, maar was verder kansloos: 5-7, 6-1, 3-6, 6-7. “Het was waarschijnlijk mijn beste partij op deze baansoort”, zei Gaudenzi na afloop.

(ANP/Reuter)

    • Remmelt Otten