Heerenveen blijft steken tegen NEC

HEERENVEEN, 21 SEPT. Heerenveen voelt zich dit seizoen op eigen veld niet echt thuis. De Friese ploeg speelde gisteravond in het Abe Lenstra-stadion 1-1 tegen NEC en heeft thuis pas een keer gewonnen, tegen Ajax. Het stugge NEC nam na rust tegen de verhouding in een voorsprong door een rake vrije trap.

Wouden zorgde er met zijn zesde competitiedoelpunt voor dat Heerenveen - zonder de geblesseerde spelmaker Kornejev - nog een punt behaalde. Het elftal van trainer Foppe de Haan staat nu op de gedeelde derde plaats in de eredivisie, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld als de achtervolgers.

Nummer laatst FC Groningen contracteerde gisteren voor de rest van het seizoen Harvey Esajas. De voormalig speler van onder meer Ajax, Anderlecht en Feyenoord werd opgetrommeld nadat de transfer van Carlos van Wanrooy was afgeketst. De 29-jarige speler van Vitesse tekende al een contract bij Groningen en trainde gistermorgen al met de selectie mee. Later op de dag werd hij echter in het ziekenhuis niet goedgekeurd. Verdere mededelingen werden er niet gedaan door FC Groningen. Het zou om een slechte knie van Van Wanrooy gaan. Hij zal nu het seizoen bij Vitesse afmaken, maar de 29-jarige middenvelder ontbreekt voor vanavond in de Arnhemse selectie.

FC Groningen heeft ook interesse getoond voor de Russische oud-international Alexei Michailitsjenko. De 33-jarige speler kwam de afgelopen vier jaar voor de Schotse kampioen Glasgow Rangers uit. Hij traint volgende week in Groningen mee.