Grootint sluit locatie Dordrecht

Metaalbedrijf Grootint, onderdeel van de Heerema Groep uit Leiden, sluit zijn fabriek in Dordrecht. Deze locatie (circa 80 werknemers) legt zich toe op staalconstructies voor sluizen en bruggen. De vestiging in Zwijndrecht, waar staalconstructies voor de offshore-industrie worden gemaakt, blijft buiten schot.

Volgens een woordvoerder van Grootint is de sluiting een gevolg van de slechte marktomstandigheden. Bij het ontbreken van grote opdrachten, zoals recent de bouw van de Erasmusbrug in Rotterdam, moet de onderneming het vooral hebben van kleinere projecten waarbij de concurrentie moordend is.

Grootint wil de betrokken werknemers - na ontslag - een baan aanbieden bij een nieuw op te zetten detacheringsbureau. Heerema en uitzendorganisatie Randstad zouden hiervan de aandeelhouders moeten worden.