Forse winstgroei bij Content Beheer

Uitzendbureau en opleidingsinstituut Content Beheer zag omzet en resultaat in de eerste zes maanden sterk stijgen. De nettowinst nam toe met bijna 23 procent tot 6,6 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat dikte zelfs met 34,8 procent aan tot 9,8 miljoen.

Content profiteerde van de gunstige economische situatie in Nederland. De vraag naar uitzendkrachten steeg. Om te kunnen profiteren van de groei breidt Content haar kantorennet uit. Nieuwe bureaus zijn geopend in Alkmaar, Assen, Emmen, Schiphol en Zaandam. Binnenkort krijgt Roermond een Content-vestiging.

Collega Randstad publiceerde onlangs eveneens gunstige halfjaarcijfers. Daar ging de nettowinst met bijna 23 procent omhoog tot 70,2 miljoen. Het bedrijfsresultaat bij het grootste uitzendbureau van Nederland steeg minder sterk dan bij Content, namelijk met 24,2 procent.

Content zag de omzet met ruim 24 procent stijgen tot 180,6 miljoen. Het bedrijf is optimistisch. Resultaat en omzet stijgen “belangrijk”. Wel komt de winstgroei in de tweede helft lager uit dan die van het eerste halfjaar door aanloopkosten bij het opgerichte Uitzendbureau Constructief, een samenwerkingsverband met SFB Groep.

De mooie Content-cijfers inspireerden beleggers op de beurs duidelijk. Content sprong 1,60 gulden omhoog op 62,40. Randstad volgde met een plus van 5 gulden op 132 gulden.