Erasmusbrug

Wel vaker wordt er veel geld uitgegeven aan een bouwwerk wat met name mooi is als je er geen gebruik van maakt. Bij de Erasmusbrug is het weer raak. De brug is inderdaad een schoonheid. Maar waag het niet om er met de auto overheen te rijden. Met de tram...prima. Voetgangers en fietsers zijn ook van harte welkom. Voor de automobilist is de brug echter zeer aan de smalle kant. Als je over de brug rijdt dan voel je de woede in je opkomen.

Volgens mij was dit weer zo'n misverstand, u kent dat wel. De bouw van de brug is in volle gang en Peper komt polshoogte nemen. Toevallig komen de mannen van de RET op dat moment ook kijken. Gezamenlijk lopen ze over de brug in aanbouw. Ze roepen van ooh en aah. Schitterend. Op een zeker moment komt de vraag waarom er nog niets te zien is van de trambaan. Trambaan?, denkt Peper, maar daar wist ik niets van. Enfin, Peper de volgende dag zwaar in overleg.

Geprobeerd is weer eens iedereen tevreden te stellen en het oorspronkelijke doel van deze brug maar te vergeten. Met het gevolg dat de autorijbaan zwaar versmald is.

    • I.M. Hudig