Samaranch lacht om afkoopsom

OVIEDO, 20 SEPT. Juan Antonio Samaranch heeft gisteren ontkend dat het IOC in 1985 een gouden handdruk ter waarde van zo'n twaalf miljoen gulden heeft gegeven om stilzwijgend van directeur Monique Berlioux af te komen. Die beschuldiging aan het adres van de Spaanse IOC-voorzitter deed de Berliner Zeitung deze week op grond van informatie uit de archieven van de voormalige Oostduitse staatsveiligheidsdienst (Stasi).

“Als alle Stasi-documenten zo betrouwbaar zijn als deze dan viel er veel te lachen”, reageerde Samaranch. De 76-jarige Catalaan bracht de verdachtmakingen in verband met de aanstaande presidentsverkiezing voor het Internationaal Olympisch Comité. “Dan duiken er altijd van dit soort zaken op.” Samaranch beslist eind dit jaar of hij nog een nieuwe termijn wil als voorzitter, na de zestien die hij er dan heeft opzitten.