Korzeniowski wordt coach Holland Acht

DEN HAAG, 20 SEPT. Kris Korzeniowski neemt de coaching van de mannen boordroeiers over van René Mijnders. Hij zal rond de zes overgebleven roeiers van de Holland Acht een nieuwe ploeg bouwen. Dat zijn Niels van Steenis, Kai Compagner, George van Iwaarden, Leofwin Visman, Remco Schnieders en Diederik Simon. De Acht won tijdens de Olympische Spelen goud.

De Poolse Amerikaan blijft ook verantwoordelijk voor de zware vrouwen scullsters, die in Atlanta brons veroverden. Jan Klerks blijft hoofdcoach van de mannen scullers en gaat ook de lichtgewicht vrouwen scullsters begeleiden. Nog onbekend is wie de nieuwe coach is van het lichte boordroeien bij de mannen.

De herverdeling van functies was nodig omdat René Mijnders is vertrokken als hoofdcoach van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Hij heeft een contract getekend bij de universiteit van Oxford, maar blijft wel adviseur van de KNRB. De Duitser Andreas Leichtfuss blijft jeugdcoach.