Hogere winst voor Begemann

Industriële participatiemaatschappij Begemann heeft in de eerste zes maanden van 1996 een netto winst na belastingen geboekt van 14,2 miljoen gulden tegenover 11,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De veertig deelnemingen droegen in deze periode 29,9 miljoen aan dividenden bij, 14,8 miljoen meer dan in het eerste halfjaar van 1995.

Begemann heeft een reputatie op het gebied van verkopen van bedrijfsonderdelen. In het eerste halfjaar heeft de participatiemaatschappij echter weinig grote transacties gedaan. De verwachting is dat dit in het tweede semester wel gebeurt, met name met de verkoop van railbouwer Holec Machines en Apparaten uit Ridderkerk.

Over geheel 1996 verwacht Begemann exclusief transactieresultaten een kleine netto winst, tegenover 24 miljoen verlies in 1995. Door onzekerheid over de nog te verwachten verkopen van deelnemingen doet het bedrijf geen uitspraak over de hoogte van het totale resultaat in 1996.