De poes die kon dansen

In een mooi kasteel werd er op een dag een klein poesje geboren. Haar naam was Fifi. Iedereen vond haar heel lief. Ze was een prinsesje met een kroon op haar hoofd. Iedereen vond haar lief en mooi. Ze werd gelikt door haar mama op haar hoofdje. Dat vond ze lekker. De koningin en de koning waren heel blij met hun prinsesje. Ze kreeg een mooi jurkje aan van haar mama en haar papa. Het stond haar mooi.

Op een dag heel vroeg lag de prinses niet in bed. De koning en de koningin waren heel bezorgd maar wat was dat, dat was de prinses, maar dat was gek! Fifi was aan het dansen en zo wisten ze dat het niet erg was als Fifi weg was. Ze haalden haar naar binnen. Ze danste niet meer maar ze zong wel. Ze gaven haar wat worst en kaas. Dat vond Fifi lekker. Het was alweer bijna nacht. Fifi wilde naar bed. De deuren gingen dicht en iedereen ging naar bed.

Stuur ook een tekening of verhaal naar de Kinderpagina! Als we je tekening afdrukken, krijg je een grote doos kleurpotloden, als we je verhaal plaatsen, sturen we je een houten vulpen. Inzenders mogen niet ouder zijn dan twaalf jaar. Schrijf je naam, adres en leeftijd op de inzending. Het adres is: Kinderpagina NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam.

    • Tobias Fryars