Cruijff verliest rechtszaak

BARCELONA, 20 SEPT. Barcelona hoeft voormalig trainer Johan Cruijff geen schadevergoeding te betalen van ongeveer 1,3 miljoen gulden. Dat bepaalde rechter Isabel Gallardo gisteren in de Catalaanse hoofdstad. De vroegere voetballer is via zijn advocaat tegen de uitspraak in beroep gegaan.

Cruijff eiste het geld omdat het bestuur van Barcelona hem op 18 mei ontsloeg, kort voor het einde van het afgelopen seizoen. Dat gebeurde na ruim acht succesvolle jaren. Volgens de Nederlander was dat ontslag rechtsongeldig. De rechter vond dat Barcelona gewoon een relatie met een werknemer beëindigde.

Cruijff meent ook nog ongeveer vier ton tegoed te hebben van Barcelona omdat de club hem de ontslagaanzegging niet op tijd deed toekomen. Bovendien heeft hij voorzitter Nunez aangeklaagd wegens laster.