Beers: hogere winst en aandelensplitsing

Beers in Leidschendam, importeur van Scania-vrachtwagens, heeft over het eerste halfjaar een winst behaald van 20,8 miljoen gulden tegen 19,6 miljoen in de eerste helft van vorig jaar. Het jaarresultaat zal naar verwachting gelijk of iets hoger zijn dan de 38,9 miljoen in 1995.

Tevens gaat Beers de aandelen splitsen in de verhouding 5 op 1.

De omzet steeg fors, met 24 procent. Nieuwe activiteiten in Duitsland leverden hieraan een sterke bijdrage. Het aantal afgeleverde bedrijfsauto's steeg met 23 procent. Ook het marktaandeel nam toe en wel met 1,6 procent naar 23,6 procent. Het resultaat in de werkplaatsen en en magazijnen steeg ten opzichte van vorig jaar. Daarentegen daalde de bijdrage aan het resultaat uit lease- en financieringsactiviteiten.