Zwitserse bank SBC gaat zwaar saneren

GENEVE, 19 SEPT. Het Zwitserse bankconcern SBC zet het mes in het binnenlandse kantorennet. In de komende drie jaar gaan tachtig van de 325 vestigingen dicht. Daardoor verdwijnen 1700 arbeidsplaatsen. Volgens Swiss Banking Corporation, die dit gisteren bekendmaakte, zullen gedwongen ontslagen vrijwel uitblijven.

Via pensionering, overplaatsing en omscholing zal het concern de reorganisatie uitvoeren. De ingreep drukt op de resultaten van dit jaar met een eenmalig voorziening van 1,9 miljard Zwitserse frank (2,6 miljard gulden). SBC (27.000 werknemers, van wie 18.000 in Zwitserland) verwacht een concernwinst van 1,4 miljard frank (1,9 miljard) gulden. Het Zwitserse bankwezen draait moeizaam door de kwakkelende economie van het land. In juli kondigde Credit Suisse aan in eigen land 3500 banen te schrappen, waarmee een voorziening van 1 miljard frank was gemoeid. (DPA, KRF)