Weer directeur weg bij Interbrew Nederland

Ir. H. de Regt, directeur Productie, Techniek en Logistiek van Interbrew Nederland (Oranjeboom, Arcener, Dommelsch Bier) verlaat op 1 november het bedrijf. Zijn vertrek houdt verband met aanpassingen in de structuur van het bedrijf.

De Regt is daardoor volgens een woordvoerder van Interbrew tot de conclusie gekomen dat er voor hem “niet zoveel werk meer over was”. Eerder dit jaar stapte algemeen directeur J. van Baardwijk op “wegens verschil van inzicht over het te voeren beleid”.

Van Baardwijk, afkomstig van Oranjeboom, hield zich sinds de overneming van zijn brouwerij in januari door het Belgische concern Interbrew bezig met de integratie van Oranjeboom en Interbrew-dochter Dommelsch.

Gisteren maakte Interbrew Nederland bekend dat binnen een nieuwe organisatiestructuur de afdelingen horeca, thuisverbruik, groothandel en logistiek rechtstreeks gaan rapporteren aan de algemeen directeur. Dit is de nieuwe man, I. van Doorselaere, afkomstig uit de top van Interbrew in België. Verder wil Interbrew de Nederlandse brouwerijen op produktiegebied laten rapporteren aan de technische directie in Leuven. Voor de Belgische brouwerijen van de groep was dit al het geval. Beide wijzigingen raken de huidige activiteiten van De Regt.