ULTIMATUM

De vakbonden die zijn betrokken bij de cao voor personeel van Forbo Krommenie (ruim 700 werknemers) hebben de directie van deze linoleum-fabrikant een ultimatum gesteld. De leden van de bond hebben gisteravond tijdens vergaderingen besloten de laatste voorstellen van de directie te verwerpen. Het ultimatum loopt volgende week zaterdag af.

De directie heeft twee weken geleden de cao-onderhandelingen afgebroken. Er is geen nieuwe datum voor het overleg vastgesteld. De directie weigert volgens een woordvoerder van De Unie onder meer mee te werken aan een onderzoek naar een 36-urige werkweek.

De woordvoerder van De Unie heeft de indruk dat de directie van Forbo Krommenie de oudere werknemers alleen maar als een kostenpost ziet. Investeren in deze groep werknemers wordt door Forbo Krommenie als overbodig beschouwd, zo stelt hij.