Team van 20 man op moord echtpaar

BENNEKOM, 19 SEPT. De politie in Ede heeft een rechercheteam van twintig man geformeerd om de dood te onderzoeken van een echtpaar in Bennekom. Het echtpaar werd dinsdag in zijn eigen villa vermoord. De stoffelijke overschotten werden gevonden door een collega van de man, die hem opzocht omdat hij niet op zijn werk was verschenen.

De 47-jarige man werd dinsdagochtend aangetroffen buiten de woning, een vrijstaande villa in de bossen bij Bennekom, zijn vrouw in het huis. De twee kinderen van het echtpaar, 2 en 1 jaar, werden op hun bed gevonden. Volgens een woordvoerder van de politie zijn ze geen getuige geweest van het misdrijf, waarvan het nog niet duidelijk is wanneer het precies heeft plaatsgevonden.

De politie zette dinsdagochtend direct de omgeving van de woning af om te voorkomen dat mogelijk aanwezige sporen door bezoekers van het bos werden uitgewist. Het rechercheteam heeft gisteren en vandaag de bossen rondom het huis nagezocht op aanwijzingen. Over de mogelijke toedracht doet de politie geen mededelingen, zo min als over de wijze waarop het echtpaar is gedood. Man en vrouw waren werkzaam bij een reclamebureau waarvan de man tevens eigenaar was.

Het is de derde keer in twee jaar dat de gemeente Ede wordt opgeschrikt door een brute moord. Op 9 september 1994 werd in nabijgelegen bossen het lichaam aangetroffen van een Zuidafrikaanse vrouw, wier hoofd en handen waren afgehakt. Op 29 november 1995 werd een inwoner van de gemeente met een machinegeweer vermoord. Beide moorden bleven onopgelost. De avond voor de moord op het Bennekomse echtpaar werd het rechercheteam ontbonden dat,tevergeefs, onderzoek deed naar de laatste moord. Volgens de politiewoordvoerder is er 'vooralsnog geen aanleiding' om de drie moorden met elkaar in verband te brengen.