Rotterdam '96

Voor de tweede keer bundelt een groot aantal Rotterdamse kunstinstellingen de krachten in het 'R'-festival, dat van 19 tot en met 29 september plaatsvindt. Voluit heet het festival dit jaar 'R96 festival, de nieuwe verleiding', het thema is de nieuwe technologie en de invloed daarvan op kunst, cultuur en het alledaagse stadsleven.

Er is een elektronische Hamlet door de Canadese regisseur Robert Lepage, state of the art-tentoonstellingen in Witte de With en in het pand van V2 en het Nederlands Foto Instituut, verkenningen op het gebioed van dans en nieuwe media in theater Lantaren/Venster, muziek en danceparty's in Nighttown en het International Symposium on Electronic Art (ISEA96). Op vrijdagavond 20 september om 21.00 uur vindt een multi-mediaspektakel plaats op en om het Beursplein, waaraan niet alleen op de grond maar ook van grote hoogte rappers, fanfares en koren deelnemen. Voorts zijn er een live-videoshow, computergestuurd vuurwerk, de nieuwste hit van David Bowie via Internet en een presentatie van de Academie van Beeldende Kunsten uit Rotterdam. Een reusachtig panoramisch schilderij van de inwendige mens is het hart van de activiteiten op de medische faculteit van de Erasmus Universiteit, het Dijkzigt Ziekenhuis en het Sophia Kinderziekenhuis. Medici, verplegend personeel en technici vertrekken vanuit een grote tent met het schilderij om rondleidingen te geven en te vertellen van technische verworvenheden. De pas à ƒ 5,- geeft gratis toegang op het stadsprogramma en ƒ 5,- korting op alle onderdelen met entreeprijs. Te koop bij CS, VVV, Bibliotheken en R96-locaties. Inl 06-8998890.