Porceleyne Fles boekt winstje

De Porceleyne Fles heeft in de eerste helft van dit jaar dankzij het grotere toeristenbezoek aan Delft een winstje behaald van 151.000 gulden. Vorig jaar leed de glas-, porcelein- en aardewerkfabrikant in deze periode nog een verlies van 45.000 gulden. Het verlies over heel 1995 was 186.000 gulden. Het jaar 1994 was nog slechter: een verlies van 576.000 gulden.

Delft bestaat dit jaar 750 jaar en organiseert rondom dit jubileum tal van evenementen. Naast het “voor ons zo belangrijke bezoek van Japanse toeristen” signaleert Porceleyne Fles ook een flinke toestroom van Fransen. “De ontwikkeling van het bezoek aan het museum en de fabriek in Delft is positief”, aldus directeur H. Dennert.

Porceleyne Fles, voor 51 procent eigendom van Wolters Holding, handhaaft de verwachting dat heel 1996 een bescheiden positief resultaat zal opleveren. Ook de tweede helft van 1996 laat immers een positief resultaat zien. Dat zal wel iets lager zijn dan in de eerste zes maanden, omdat het tweede semester traditioneel iets minder is.

Ondanks de betere resultaten maakt Porceleyne Fles zich nog steeds zorgen over de tegenvallende omzet in de branche als geheel. De omzet nam in de eerste zes maanden van dit jaar toe van 4,1 miljoen tot 4,3 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat verdubbelde bijna, van 189.000 tot 362.000 gulden.