Piet Keur (35) naar Haarlem

HAARLEM, 19 SEPT. Aanvaller Piet Keur speelt de rest van het seizoen in de eerste divisie. De 35-jarige vroegere centrumspits van AZ maakt zijn rentree bij Haarlem, de club waarvoor hij al twee keer eerder uitkwam.

Keur blijft bij AZ trainer-coach van het tweede team. Ook houdt hij de amateurclub Zandvoortmeeuwen onder zijn hoede. Keur kon dit seizoen geen basisplaats meer afdwingen bij het gepromoveerde AZ en besloot onlangs met voetballen te stoppen.

Keur begon zijn profloopbaan in 1981 bij Haarlem. Daarna speelde hij achtereenvolgens voor Twente, Feyenoord, SVV, Haarlem, Heerenveen, AZ en nu weer Haarlem. Keur is de oudste veldspeler in het betaalde voetbal. Tot gisteren was dat Telstar-aanvaller Rini van Roon met 35 jaar en acht maanden. Keur is een maand ouder.