Materiële schade na driftbui Maradona

ALICANTE, 19 SEPT. Diego Maradona heeft weer eens voor opschudding gezorgd. De Argentijnse voetballer kreeg in zijn hotel in het Spaanse Alicante een driftbui die alleen materiële schade veroorzaakte. Deuren, stoelen, een lift en een marmeren asbak moesten het ontgelden. De hoteleigenaar probeerde Maradona tot bedaren te brengen.

“Hier ben ik de baas”, kreeg hij van Maradona te horen. “Hij was in een eigenaardige toestand”, sprak de hotelier later.

Maradona is naar Alicante gereisd om van zijn drugsprobleem af te komen. Hij is tien dagen onder behandeling bij de Spaanse sportarts Laich. Aanvankelijk zou de spelbepaler door de Argentijnse psychiater Zubcoff begeleid worden. De arts was volgens Maradona uit op reclame voor zijn eigen praktijk. De voetballer besloot vervolgens juridische stappen te ondernemen.

Tegen een radioverslaggever zei Maradona dat zijn drugsprobleem nog niet is opgelost. “Het is een strijd die elke morgen weer begint. Ik weet niet of ik het volhoud, maar ik hoop het. Ik wil een voorbeeld voor mijn dochtertjes zijn. Ik ben geen verslaafde, maar kan me wel met verslaafden identificeren.”

Maradona ondergaat de komende dagen allerlei medische testen. Afhankelijk van de uitslagen beslist hij binnenkort of weer gaat voetballen. De wereldkampioen van 1986 staat onder contract bij het Argentijnse Boca Juniors.

De Braziliaanse ster Romario heeft vooral fysieke problemen bij Valencia. Trainer Aragones had hem aanvankelijk wegens zijn conditionele achterstand uit de selectie verwijderd.

Afgelopen maandag was Romario op de training, maar hij hield het al snel voor gezien. De wereldkampioen van 1994 klaagde over vermoeide spieren. (Reuter, ANP)